Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometBekrić premješten s pozicije sportskog direktora na mjesto tim menadžera

Bekrić premješten s pozicije sportskog direktora na mjesto tim menadžera

FK Željezničar nedavno je obavijestio javnost da je Samir Bekrić prekomandovan s pozicije sportskog direktora na mjesto tim menadžera. Kao rezultat ove promjene, Bekrić više neće imati kontakt s prvim timom kluba.

Prema zvaničnom saopćenju FK Željezničar, Bekrić će obnašati funkciju koordinatora u Omladinskoj školi do isteka svog ugovora. Klub se zahvalio Bekriću na njegovom dosadašnjem angažmanu na pozicijama sportskog direktora i tim menadžera.

Ovo je još jedna promjena u karijeri Bekrića, koji se povukao iz aktivnog igranja nogometa na kraju pretprošle sezone i preuzeo ulogu sportskog direktora u FK Željezničar.

Promjene u menadžmentu kluba nisu rijetkost u svijetu fudbala. Klubovi često reorganizuju svoj tim rukovodstva kako bi ostvarili bolje rezultate i unaprijedili svoje poslovanje. FK Željezničar očigledno vjeruje da je Bekrićeva ekspertiza u području razvoja mladih talenata ključna za uspjeh omladinske škole.

Ostaje vidjeti kako će se Bekrić snaći u novoj ulozi koordinatora u Omladinskoj školi FK Željezničar i na koji način će doprinijeti razvoju mladih fudbalera.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -