Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaPodnesena krivična prijava protiv punoljetne osobe zbog zlostavljanja maloljetnika u Pljevljima

Podnesena krivična prijava protiv punoljetne osobe zbog zlostavljanja maloljetnika u Pljevljima

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad”, Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, reagovali su nakon prijave da je jedno maloljetno lice bilo izloženo zlostavljanju na igralištu ispred osnovne škole u Pljevljima. Prema saopćenju Uprave policije, punoljetno lice se upućivalo uvrjedljive riječi, te je fizički povrijedilo dijete čupanjem za uši i vrat.

Policija je odmah obavijestila tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, koji je kvalifikovao ovaj incident kao krivično djelo zlostavljanje. Krivičnu prijavu su podnijeli protiv E.K. (39) za ovaj gnusni čin.

Zlostavljanje djece je ozbiljan problem u društvu i treba ga shvatiti veoma ozbiljno. Ovakvi slučajevi imaju dugoročne negativne posljedice na mentalno i emocionalno stanje djeteta. Nema opravdanja za zlostavljanje djece, bilo verbalno ili fizičko.

Ovaj slučaj je svjetlo na važnost prijavljivanja nasilja nad djecom. Građani su pozvani da prijave svaki oblik maltretiranja ili zlostavljanja djece, kako bi se osigurala sigurnost i pravda za najranjivije članove društva.

Uprava policije i Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima su svesni ozbiljnosti slučaja i ozbiljno će pristupiti istragi kako bi se osigurala kazna za počinitelja. Roditelji i staratelji također imaju odgovornost da pruže podršku djeci koja su izložena zlostavljanju i osiguraju da se ovakvi slučajevi ne ponavljaju.

Očekuje se da će daljnja istraga otkriti sve relevantne činjenice ovog slučaja zlostavljanja. Također, važno je naglasiti da je ključno da zajednica pruži podršku žrtvama i aktivno radi na prevenciji zlostavljanja.

Nasilje nad djecom nije prihvatljivo i svi trebamo zajednički raditi na zaštiti najmlađih članova našeg društva od svake vrste zlostavljanja i maltretiranja. Samo kroz svijest i zajedničke napore možemo stvoriti sigurno i zdravo okruženje za djecu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -