Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzPreminuo Zlatko Karahodžić, talentirani basista grupe Helem Nejse

Preminuo Zlatko Karahodžić, talentirani basista grupe Helem Nejse

Tuga je obavila muzičku scenu u Bosni i Hercegovini nakon što je objavljena vijest o smrti Zlatka Karahodžića, talentiranog basista grupe Helem Nejse. Ovu tužnu vijest je podijelio njegov prijatelj Admir Čular iz grupe Helem Nejse.

“Brate moj, dušo moja, nikad u životu nisam osjećao ovakvu bol. Hvala ti za prijateljstvo, dobrotu i sve što smo prošli zajedno. Mirno spavaj i odmori se. Voli te tvoj Gagara”, napisao je Čular na društvenim mrežama.

Zlatko je ostavio značajan trag u muzičkom svijetu kroz svoj rad sa grupom Helem Nejse. Svirao je bas na njihovom albumu “Gluten Tag”, koji je dobio veliku pažnju publike i kritičara.

Također, Karahodžić je sarađivao sa muzičarkom Esmom Numanović, koja je njegova dugogodišnja prijateljica. Učestvovao je u snimanju njenog albuma prvijenca “Blista”, koji je bio veoma uspješan na regionalnoj muzičkoj sceni.

Osim toga, Karahodžić je imao ulogu menadžera produkcije na kratkom filmu “Mercy” Benjamina Dizdarevića, koji je objavljen 2014. godine.

Smrt Zlatka Karahodžića je veliki gubitak za bosanskohercegovačku muzičku scenu. Svojim talentom, posvećenošću i prijateljstvom, ostavio je trajni pečat na ljude koji su imali priliku raditi s njim.

Porodica, prijatelji i kolege se opraštaju od Zlatka i izražavaju duboku tugu zbog iznenadnog gubitka. Njegova muzika će zauvijek ostati kao podsjetnik na njegovu ljubav prema umjetnosti i neizbrisivu inspiraciju koju je podijelio s drugima.

Neka mu duša počiva u miru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -