Petak, 20 Septembra, 2024
HomeNajnovijeIranska umjetnica Newsha Tavakolian izlaže svoje tehnički manjkave fotografije u Sarajevu

Iranska umjetnica Newsha Tavakolian izlaže svoje tehnički manjkave fotografije u Sarajevu

Specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo Kultura na ulice i Festival WARM su večeras priredili zajednički program koji je privukao ljubitelje umjetnosti i fotografije. Jedna od glavnih atrakcija ovog događaja je izložba fotografija “A smijali su mi se” iranske umjetnice Newshe Tavakolian.

Newsha Tavakolian, članica prestižne Magnum agencije, pretražuje svoje arhive ne kako bi odabrala svoj najbolji rad, već da bi pronašla fotografije koje nikada nisu bile namijenjene pokazivanju. Izložba se sastoji od tehnički manjkavih fotografija iz Tavakolianove mladosti koje otkrivaju greške i poteškoće s kojima se susretala kao mladi fotograf koji tek uči o fotoaparatu i prirodi svjetlosti.

Izložba “A smijali su mi se” postavljena je na 15 lokacija u centru Sarajeva kao dio Festivala WARM i programa Kultura na ulice. Svi posjetioci ove izložbe imali su priliku da večeras vide fotografije uz kustosko vođenje kroz izložbu. Ova izuzetno zanimljiva izložba privukla je mnoge ljubitelje fotografije koji žele vidjeti drugačiju perspektivu umjetnosti.

Newsha Tavakolian je poznata po svojoj emotivnoj i autentičnoj fotografiji, koja često istražuje dublje društvene teme. Njene fotografije stvaraju dijalog između umjetnika i gledatelja, često pokazujući društvene nejednakosti i svakodnevne probleme s kojima se suočavamo. Ova izložba pruža rijetku priliku da se upozna s radom ovog talentiranog umjetnika i da uživate u njenom pogledu na svijet.

Festival WARM i program Kultura na ulice omogućavaju da se umjetnost približi svakodnevnom životu građana i da postane dio urbane sredine. Ova sjajna inicijativa omogućava građanima da uživaju u različitim umjetničkim izrazima i da se povežu s umjetnicima iz cijelog svijeta.

Posjetitelji izložbe “A smijali su mi se” imaju priliku da uživaju u tehnički manjkavim fotografijama iranske umjetnice Newshe Tavakolian i da sagledaju kako je umjetnica razvijala svoje vještine i stil tokom svog puta ka umjetnosti koja je bezvremenska.

Ne propustite ovu izvanrednu izložbu koja pruža jedinstveni uvid u proces stvaranja i razvoja jedne talentirane umjetnice. Izložba je otvorena za javnost svečano otvaranje je održano u okviru Festivala WARM i programa Kultura na ulice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -