Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetAmerički predsjednik Džo Bajden negira glasine o Parkinsonovoj bolesti

Američki predsjednik Džo Bajden negira glasine o Parkinsonovoj bolesti

Američki predsjednik Džo Bajden nije obolio od Parkinsonove bolesti, tvrdi Bijela kuća. Ova izjava uslijedila je nakon što je New York Times objavio da je ljekar specijaliziran za tu bolest posjetio Bijelu kuću u nekoliko navrata. Zabrinutost za zdravstveno stanje predsjednika Bajdena porasla je nakon što je posrnuo i djelovao slabo tokom debate s Donaldom Trampom.

Dr. Kevin Okonor, ljekar Bijele kuće, izdao je saopćenje u ponedjeljak navečer kako bi demantirao ove glasine. U saopćenju se navodi da Bajden nije posjetio neurologa izvan redovnog godišnjeg pregleda. Ova izjava ima za cilj umiriti javnost i odbaciti spekulacije o zdravstvenom stanju predsjednika.

Predsjednik Bajden suočava se s kritikama nekih demokrata koji osporavaju njegovu mentalnu oštrinu i sposobnost vođenja kampanje protiv Donalda Trampa na predstojećim izborima. Međutim, sam Bajden je istaknuo da nema namjeru odustati od kampanje, te je u razgovoru za MSNBC naglasio da je odlučan da nastavi s izbornom borbom.

Ove glasine i optužbe predstavljaju samo dio političke igre uoči predsjedničkih izbora. Dok jedni osporavaju mentalnu oštrinu predsjednika, drugi ga podržavaju. Ostaje da se vidi kako će ove kontroverze utjecati na rezultate izbora i hoće li predsjednik Bajden uspjeti zadržati podršku svoje stranke i glasače.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -