Petak, 20 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisSaudijsko udruženje protiv naziva "arapska kafa"

Saudijsko udruženje protiv naziva “arapska kafa”

Udruženje za zaštitu potrošača u Saudijskoj Arabiji izazvalo je kontroverzu odlukom da označavanje kafe pod nazivom “arapska kafa” predstavlja kršenje zakona. Ministarstvo trgovine i Savez saudijskih privrednih komora pridružili su se ovom stavu i pozvali restorane i kafiće da koriste naziv “saudijska kafa” umjesto “arapska kafa”.

Ova odluka izazvala je podijeljena mišljenja građana Saudijske Arabije, a društvene mreže vrve komentarima. Jedan od korisnika društvenih mreža nazvao je odluku “apsurdnom, glupom i smiješnom”.

Jemenski bloger Zakaria Al-Sharabi također je izrazio kritike prema ovoj odluci i upitao kakvu vezu ime kafe ima sa zaštitom potrošača. “Pravite historiju tako što kradete od drugih. Ako kafa nije nazvana ‘saudijska kafa’, hoće li potrošač biti otrovan?” – upitao je bloger.

Ovo pitanje oko naziva kafe izazvalo je polemiku i postavilo pitanje da li je zaista bitno mijenjati imena proizvoda kako bi se zaštitili potrošači. Iako odgovor na ovo pitanje može biti kontroverzan, Ministarstvo trgovine Saudijske Arabije odlučilo je da promjena naziva ima za svrhu jasno identifikovanje proizvoda i zaštitu potrošača.

Za sada se samo naziv kafe mijenja, ali ostaje da se vidi hoće li ova odluka imati dugoročne posljedice na tržište.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -