Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaHajrizi pobjegao iz zatvora Smrekonica: Bijeg postao hobi

Hajrizi pobjegao iz zatvora Smrekonica: Bijeg postao hobi

Faton Hajrizi, zatvorenik koji je odslužavao kaznu zbog ubistva ruskog vojnika i drugih krivičnih djela, uspio je u subotu rano ujutro pobjeći iz zatvora Smrekonica. Kako prenosi Gazeta Sinjali, Hajrizi je ovaj put imao detaljan plan bijega koji je izveo nevjerojatno spretno, uspijevši izbjeći policiju.

Hajrizi je već poznat po svojim spektakularnim bijegovima, a ovaj put je iskoristio period od 05:00 do 07:00 sati da napusti zatvor neprimijećen. Njegov bijeg nije prošao nezapaženo ni javnosti, jer se oglasio uživo na TikToku kako bi prepričao svoj poduhvat.

U svojoj izjavi, Hajrizi je naveo nekorektan tretman kao razlog svog bijega. Tvrdi da je bio progonjen u zemlji i da je psihički bio izmučen. Naglasio je da neće se vratiti u zatvor u takvom stanju te da želi biti slobodan kao i svi Albanci. Izrazio je i nezadovoljstvo prema međunarodnoj politici, ističući da ga više smetaju Izrael ili Ukrajina nego Albin Kurti.

Hajrizi je također ukazao na nekorektan tretman u zatvoru Smrekonica, tvrdeći da su ga provokacije zatvorskih službenika natjerale da donese odluku o privremenom bijegu. Ipak, planira se vratiti i odslužiti preostalu kaznu u vremenu koje sam odabere.

Ovaj nevjerojatan bijeg samo dodatno potiče raspravu o sigurnosti zatvora i tretmanu zatvorenika. Hajrizijev bijeg iz zatvora Smrekonica svakako će biti temeljito istražen, a ostaje da se vidi hoće li se uspjeti uhvatiti odbjeglog zatvorenika i spriječiti daljnje bijegove.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -