Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometModrić i Kovačić mogu biti dio milijarderskog turističkog projekta u Hrvatskoj

Modrić i Kovačić mogu biti dio milijarderskog turističkog projekta u Hrvatskoj

Hrvatski nogometni asovi Luka Modrić i Mateo Kovačić su tokom svoje posjete Dubrovniku viđeni u društvu poduzetnika Vicenca Blagaića, koji je najavio početak velike investicije na lokalitetu Tri sestrice, nedaleko od Dubrovnika. Ovaj projekt vrijedan 920 miliona eura privukao je pažnju medija i javnosti, izazivajući spekulacije o eventualnom ulasku Modrića i Kovačića u ovaj ambiciozni turistički poduhvat.

Projekt Tri sestrice pokrenut je prije 17 godina kada je Blagaić kupio zemljište na početku poluotoka Pelješca. Sada, nakon dugogodišnjeg planiranja, Blagaić je najavio početak investiranja. Ovaj javno dostupan projekt obuhvaća izgradnju golf terena na površini od 205 hektara, od čega je 27,3 hektara rezervisano za građevinske objekte.

Planirano je da se unutar zone izgrade građevine do pet katova, s maksimalnom visinom od 20 metara. Također, 40 posto površine bit će uređeno kao parkovi i zelene površine. Važno je napomenuti da je infrastruktura projekta u skladu s postojećim prostornim planovima i da je u potpunosti u privatnom vlasništvu.

Projekt “Dubrovnik – Tri sestrice – Hrvatski san” smješten je u atraktivnom području Dubrovačko-neretvanske županije, na istočnoj obali Jadrana. Ukupna površina projekta iznosi oko 260 hektara, od čega je 40 hektara namijenjeno izgradnji luksuznog turističkog resorta koji će obuhvatiti hotele, turistički centar i dodatne objekte.

Ulazak Modrića i Kovačića u ovaj projekt bio bi ogroman korak za razvoj turizma u Hrvatskoj. Njihova popularnost i pozicije u nogometnom svijetu mogu ojačati ugled ove investicije i privući još veći broj turista u regiju. Osim toga, projekt će pružiti veliki broj radnih mjesta i potaknuti lokalnu ekonomiju.

Ostaje nam vidjeti hoće li Modrić i Kovačić stvarno uložiti u ovaj projekt i pridružiti se timu Tri sestrice. Do tada, Hrvatska se nada da će ova ambiciozna investicija postati novi simbol uspješnosti i prosperiteta u turizmu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -