Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzPlavi orkestar najavio povratak nakon dugogodišnje stanke

Plavi orkestar najavio povratak nakon dugogodišnje stanke

Popularni bend Plavi orkestar najavio je svoj povratak nakon dugogodišnje stanke, a kao razlog za to su naveli pandemiju koja je zahvatila cijeli svijet. Frontmen benda, Saša Loša, izjavio je za IN Magazin da je pandemija istinski razlog njihove dugotrajne pauze.

Loša je priznao da je pandemija intenzivno utjecala na njega i da je to bio razlog zbog kojeg je povukao svoj umjetnički angažman. “Mene je to na neki način vanredno opkolilo, tako da ste me vidjeli prije, recimo, dvije godine, mislili biste da nisam normalan. Bio bih pet metara od vas”, izjavio je.

Osim toga, Saša Loša je otkrio i detalje o nastanku njihovog velikog hita “Suada”. “Rekoh: ‘Pava, hajmo napraviti narodnjak.’ Onda sam ja počeo: ‘Ti si meni sve’ i on odgovorio: ‘Ti mi daješ sve’, ja: ‘I kad tebe nema…’ Došli smo nazad u dnevnu sobu i odsvirali, misleći da će to biti onako kao neka mala šala”, objasnio je.

Plavi orkestar se trenutno priprema za izdavanje svog novog albuma koji će sadržavati 12 pjesama. Saša Loša ističe da su sve pjesme na albumu energične i da neće biti mjesta za melanholiju ili tugu. Također je dodao da žele doprinijeti ujedinjenju ljudi i pružiti podršku u teškim vremenima. “Mnogi su događaji, pa čak i pandemija, razdvojili ljude tako nepomirljivo. Mislim da mi možemo malo doprinijeti da damo jedni drugima ruku i da idemo dalje zajedno. To mi je neka želja”, zaključio je Loša.

Plavi orkestar je poznat po svojim hitovima kao što su “Bolje biti pijan nego star”, “Suada”, “Ako su to samo bile laži” i mnoge druge. Njihov povratak će sigurno obradovati mnoge fanove koji su ih dugo vremena čekali.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -