Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaPredsjednik Srbije Alekandar Vučić: Mediji vode besmislenu kampanju protiv mene

Predsjednik Srbije Alekandar Vučić: Mediji vode besmislenu kampanju protiv mene

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su sve procedure i nadležnosti poštovane u vezi sa defileom kadeta u Prijedoru i naglasio da oni nikoga nisu mogli da ugroze. Komentarišući medijske napade, Vučić je istakao da je svakodnevno izložen besmislenoj kampanji protiv sebe u regionu.

“To je zbog Bećirovića i zbog Željka Komšića i svih njihovih medija koji su rekli da je Srbija krenula u agresiju poslije srpskog sabora zbog učešća kadeta Vojne akademije na memorijalnim skupovima obilježavanja tragedije srpskog naroda na Kozari”, rekao je Vučić za Pink.

Predsjednik je ljutito istakao da su mediji dva dana lagali i obmanjivali javnost te vodili hajku.

“Znate li da smo isto tako imali te kadete i 2017. godine? Na istim tim mjestima. Imamo slike u Češkoj, Austriji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj. To je najobičnija stvar i sitnica. Nikom to ništa ne znači, sve procedure smo poštovali”, rekao je Vučić.

On je naglasio da su kadeti bili obično odjeveni, bez vojnih čizama i uprtača te da nisu bili u mogućnosti da ugroze bilo koga.

“Ja ih pitam zašto to radite Bošnjacima? Nama ne radite ništa. Ništa možete, ni nećete ništa da nam uradite. Što to radite Bošnjacima? Što to radite svom narodu kojeg terate da mrzi nekoga bez ikakvog razloga”, naglasio je Vučić.

Također je iznio primjer iz Crne Gore, gdje su tvrdili da on ne dozvoljava izvoz ulja u tu zemlju, iako se ulje iz Srbije kupuje u većim količinama nego prošle godine.

“A imate samo manje, a ne više stanovnika. I to je ok. Dobit ćete sve normalno i kažemo nema nikakvih problema. A ne, kreće onda: Vučić-Uljanov, veliko srpska ideologija koja se širi preko ulja i preko svega drugog. Onda tekst Vučić dolazi na Petrovdan – to su zaključci srpskog sabora, Bog zna šta će da radi u Beranama. Ne smijem da odem ni crkvu da obiđem, kao što ne smijem da odem u Jasenovac. Zašto je to sve tako? I sve koordinisano, naravno, i sve iz Zagreba, pogledajte, 500 tekstova ima tu posljednjih 10 dana”, istakao je Vučić.

Vučić je zaključio izjavom da sve ove napade smatra neshvatljivim i besmislenim, te je ponovno naglasio da procedure i nadležnosti nisu prekršene u vezi defilea kadeta u Prijedoru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -