Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaMirotić raskinuo ugovor sa Barcelonom i zatražio isplatu od 20 miliona eura

Mirotić raskinuo ugovor sa Barcelonom i zatražio isplatu od 20 miliona eura

Košarkaš Nikola Mirotić je prošlog ljeta raskinuo ugovor sa Barcelonom, što je rezultiralo finansijskim zahtjevom od 20 miliona eura prema španskom klubu. Mirotić je napustio Katalonce zbog finansijske krize u klubu, iako je imao aktivan ugovor do 2025. godine.

Nekadašnja zvijezda Barcelone bio je u pregovorima sa beogradskim Partizanom o mogućem transferu, ali je na kraju odlučio da karijeru nastavi u Milanu. Sa Armani Milamom, Mirotić je prošle sezone osvojio naslov u Italiji, ali nije uspio proći doigravanje za prvaka Eurolige.

Raskid ugovora sa Barcelonom je rezultirao potezom Mirotića da zatraži isplatu od 20 miliona eura od kluba. Prema dogovoru, očekuje se da će ova suma biti isplaćena u sljedećih četiri do pet godina.

Mirotić je postao poznat po svojim izuzetnim vještinama u košarci i priznanju u mnogim jakim evropskim ligama. Očekuje se da će i sljedeće sezone biti dio Armani Milana i nastaviti svoj uspjeh na terenu.

Finansijski zahtjev Mirotića od Barcelone predstavlja izazov za španski klub koji je suočen sa ekonomskim poteškoćama. Ostaje vidjeti kako će se klub nositi sa ovim zahtjevom.

Mirotić je raskidom ugovora pokazao svoju hrabrost i svoju odlučnost da traži ono što mu pripada. Njegova odluka da karijeru nastavi u Milanu dodatno je istakla njegovu predanost i ambicije u profesionalnom košarkaškom svijetu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -