Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometSudija iz BiH na meču kvalifikacija za žensko Evropsko prvenstvo u Švicarskoj

Sudija iz BiH na meču kvalifikacija za žensko Evropsko prvenstvo u Švicarskoj

Europsko prvenstvo za žene 2022. godine će se održati u Švicarskoj, a trenutno su u toku kvalifikacije za ovo prestižno takmičenje. Jedna od ovih utakmica će biti sudjena od bh. ekipe sudija.

Tim iz Bosne i Hercegovine je dobio povjerenje UEFA-e da sudi meč između Slovačke i Škotske. Utakmica će se odigrati u petak sa početkom u 19 sati na stadionu Nitre.

Na čelu bh. sudija na ovoj utakmici će se nalaziti Merima Čelik, koja će obnašati funkciju glavnog arbitra. Merima će biti podržana od strane pomoćnih sudija Merime Tanović i Tamare Došen, dok će u ulozi četvrtog arbitra biti Vesna Miletić.

Ovo je veliko priznanje za bh. sudiju Merimu Čelik, ali i za čitavu bh. sudijsku organizaciju. Njihov rad i kvalitet su prepoznati na međunarodnom nivou, što svakako predstavlja veliki motiv za dalji napredak.

Škotska je trenutno prva u grupi sa 10 osvojenih bodova, dok je Slovačka na trećoj poziciji sa 3 boda. Očekuje se zanimljiva utakmica između ove dvije selekcije, a bh. sudija će imati težak zadatak da ostane nepristrasna i donese pravilne odluke na terenu.

Ova utakmica je samo jedan u nizu dokaza da ženski fudbal raste i razvija se. UEFA, kao glavna fudbalska institucija u Evropi, konstantno radi na podizanju kvaliteta i popularnosti ženskog fudbala, a takve prilike pružaju mogućnost i za rast i razvoj bh. sudija.

Svi ljubitelji fudbala iz Bosne i Hercegovine će sigurno podržati naše sudije i poželjeti im puno uspjeha u ovoj utakmici. Ova prilika je samo potvrda da bh. fudbalska scena može ponosno stati rame uz rame sa drugim evropskim zemljama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -