Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometBorac i Velež predstavljaju BiH u evropskim kvalifikacijama, Sarajevo suočeno sa teškim...

Borac i Velež predstavljaju BiH u evropskim kvalifikacijama, Sarajevo suočeno sa teškim zadatkom

Fudbalski klubovi Borac Banja Luka i Velež Mostar će u narednim danima predstavljati Bosnu i Hercegovinu u evropskim kvalifikacijama. Borac, kao šampion države, će se takmičiti u Ligi prvaka, dok će Velež igrati u prvom pretkolu Konferencijske lige.

U srijedu, Borac će odmjeriti snage sa albanskim timom Egnatije u prvom pretkolu Lige prvaka. Utakmica će biti odigrana na stadionu u Banjoj Luci, sa početkom u 21 sat. Gledaoci u BiH će moći pratiti direktan TV prijenos na Areni Sport. UEFA je proglasila ovaj meč utakmicom visokog rizika i zabranila dolazak albanskih navijača u Banju Luku.

U isto vrijeme, Velež će ugostiti Inter d'Escaldes iz Andore u meču prvog pretkola Konferencijske lige. Utakmica će biti odigrana na stadionu u Mostaru, sa početkom u 20 sati. Prijenos meča također će biti dostupan na kanalima Arene Sport.

Sarajevo će se suočiti sa najtežim zadatkom od svih bh. klubova, jer će u četvrtak igrati protiv kazahstanskog Aktobea u prvom pretkolu Konferencijske lige. Taj meč će se odigrati u gostima, a Sarajevo će morati dati sve od sebe kako bi ostvarilo povoljan rezultat.

BiH fudbalski klubovi imaju priliku da pokažu svoju kvalitetu na evropskoj sceni i da se plasiraju u naredne faze kvalifikacija. Svi navijači sa nestrpljenjem očekuju ove mečeve i nadaju se uspješnim rezultatima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -