Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetPoplave i nevrijeme pogodili grad Quattordio u Italiji

Poplave i nevrijeme pogodili grad Quattordio u Italiji

Poplave i nevrijeme pogodili su grad Quattordio u pokrajini Alessandria u Italiji, uzrokujući probleme na ulicama i trgovima. Vatrogasci su intervenisali zbog poplava u garažama, dok su oborena stabla otežavala prolazak na brojnim ulicama.

Nevjerojatna količina tuče padala je tokom oluje koja je zahvatila ovo područje. Grad je bio prekriven slojem tuče, a komunalni radnici su hitno morali intervenirati koristeći mehaničke lopate kako bi očistili ulice od ledene kiše. Srećom, nije bilo izvještaja o povrijeđenim osobama tokom ovog nevremena.

Na fotografijama koje su kružile društvenim mrežama mogu se vidjeti urušavanja nekih kuća uslijed jakog vjetra koji je pratio oluju. Oštećenja su zabilježena i na drveću koje je podleglo silovitim udarima vjetra.

Najveći problemi su zabilježeni u područjima Quattordio, Frugarolo i Felizzano. Ovdje su poplave i oboreno drveće uzrokovali zastoje i otežali svakodnevni život građana. Lokalne vlasti su angažirale vatrogasce i hitne službe kako bi se situacija što prije normalizovala.

U susjednoj pokrajini Novara, podvožnjak je bio zatvoren nekoliko sati zbog snažne kiše koja je padala u tom području. Ova mjera bila je neophodna kako bi se spriječile potencijalne nezgode i olakšalo odvijanje saobraćaja nakon što je nevrijeme prošlo.

Nadamo se da će se vremenske prilike uskoro poboljšati i da će građani Quattordia moći nastaviti sa normalnim životom bez straha od daljnjih poplava i oluja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -