Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetBukele: El Salvador se neće osvrnuti na kritike nevladinih organizacija

Bukele: El Salvador se neće osvrnuti na kritike nevladinih organizacija

Nayib Bukele, predsjednik El Salvadora, odbacio je kritike nevladinih organizacija u vezi sa kampanjom protiv bandi i kriminala koju provodi policija i vojska. Bukele je istakao da su konstruktivne kritike dobrodošle, ali da se neće osvrnuti na osude koje se ne zasnivaju na objektivnim činjenicama.

“Kada smo počeli borbu protiv bandi, suočili smo se sa mnogo napada i osuda posebno iz međunarodne zajednice”, izjavio je Bukele. “Kritičari su tvrdili da naše metode nisu u skladu sa njihovim ideologijama i unaprijed determinisanim konceptima o tome kako treba voditi državu koju i ne poznaju.”

Bukele je istakao da El Salvador nije poslušao takve savjete i da je uspješno transformirao najnesigurniju državu na svijetu u najsigurniju na zapadnoj hemisferi. Međutim, sada kada su odlučili suprotstaviti se oligopolskim kartelima i mafiji kako bi oporavili ekonomiju i izašli iz siromaštva, ponovo se suočavaju sa napadima i osudama.

“Prvi put smo napravili čudo koje niko nije mogao ni zamisliti. Uspjeli smo transformirati našu državu”, naglasio je Bukele. “I ovaj put ćemo uspjeti. Posljednji put smo pokazali da nismo slušali osude i napravili smo ogroman napredak. Vjerujem da će nam to ponovo uspjeti.”

Bukele je istakao da su konstruktivne kritike uvijek dobrodošle jer drže vlast odgovornom. Međutim, odbacio je osude koje se baziraju na predrasudama i neprovjerenim informacijama. On se fokusira na daljnji razvoj zemlje i ostvarenje ciljeva koje je postavio.

El Salvador je suočen sa ozbiljnim sigurnosnim izazovima, ali Bukele se nada da će njegova odlučnost i reforme donijeti pozitivne promjene i donijeti prosperitet njegovom narodu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -