Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometPromjene na lopti za finale Eura 2024: Dizajn i tehnologija u fokusu

Promjene na lopti za finale Eura 2024: Dizajn i tehnologija u fokusu

U samoj završnici Eura 2024 došlo je do vizuelnih promjena na lopti koja će se koristiti. Nakon lopte “Fussballliebe” koja je krasila dosadašnje utakmice turnira, nova lopta za finale dobila je novi dizajn koji će privući pažnju ljubitelja fudbala širom svijeta.

Dizajn nove lopte za finale temelji se na prethodnom, ali su dodani detalji koji dopunjavaju crvenu, zlatnu i crnu boju domaćina. Bijela podloga lopte sada je zamijenjena srebrnom bojom koja simbolizira boju pehara. Izrada ove posebne boje bila je dodatno testirana kako bi se osiguralo da nema neprihvatljivog odsjaja na terenu koji bi mogao ometati igrače tokom utakmica.

Ali promjene nisu samo vizuelne. “Fussballliebe Finale” također je prošla kroz tehnološku transformaciju. Ova lopta će imati posebnu tehnologiju koja je direktno povezana s VAR sobom. U realnom vremenu, lopta će prikupljati sve podatke iz igre i slati ih u VAR sobu. Ovo će omogućiti sudijama i VAR timu da brzo i efikasno analiziraju situacije i donesu pravične odluke na terenu.

Finale Eura 2024 na kraju je dobilo ne samo spektakularne trenutke igre, već i revolucionarnu loptu koja kombinuje najnoviju tehnologiju s atraktivnim dizajnom. Ljubitelji fudbala sigurno će biti uzbuđeni zbog ovog sjajnog razvoja koji dolazi zajedno s uzbuđenjem samog finalnog susreta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -