Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzLepe Brena: Od medicinske škole do fakulteta turizma

Lepe Brena: Od medicinske škole do fakulteta turizma

Poznata pjevačica Lepe Brena rijetko je otkrivala detalje iz svog života prije nego je postala slavna. Mnogi ne znaju da je Brena svoju akademsku karijeru započela studirajući turizam.

Brena je nedavno otkrila da je izabrala turizam zbog finansijskih razloga. Njen otac, koji je bio priznati ljekar, ohrabrio ju je da krene putem medicine, ali to je bio preskup fakultet za njenu porodicu. Umjesto toga, upisala je turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu.

“U tom periodu sam se suočavala sa teškoćama izdržavanja u velikom gradu. Troškovi života bili su veliki, a ja jednostavno nisam mogla sebi priuštiti neke osnovne stvari, poput odlaska na ekskurziju sa kolegama. Hranila sam se uglavnom hljebom i jogurtom, a kad bih željela nešto slatko, jednostavno bih pošećerala hranu koju sam imala”, rekla je Brena u jednom od intervjua.

Međutim, najteže razdoblje u njenom životu usmjerilo ju je natrag ka porodičnom domu.

“Jednog dana sam stajala na autobuskoj stanici sa kišobranom u ruci, tužna i očajna. Nebeski oblaci su se nadvili nad mnom i počela je kiša. Autobus se nije pojavio na vrijeme. U tom trenutku, jedan mali pas mi je prišao, pogledao me tužno i šćućurio se pored mojih nogu. U trenutku munje i groma, nešto me prosvijetlilo. Odlučila sam da preuzmem kontrolu nad svojom sudbinom. Sačekala sam autobus, vratio se natopljenog stanu da se presvučem, pokupila kofere i vratila se u svoj rodnii Brčko”, prisjeća se Brena.

Ova odluka donijela je preokret u životu Lepe Brene koji je vodio do izgradnje jedne od najuspješnijih pjevačkih karijera na Balkanu. Iako je njeno studiranje turizma bilo kratko, Brena uvijek naglašava koliko je značajno to iskustvo bilo za njen razvoj kao osobe.

Bila je odlučna da prevaziđe teškoće koje je pratio po povratku u svoj dom, a danas je Lepe Brena ikona koja je osvojila srca mnogih širom svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -