Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaPucnjava na Ilidži: Jedna osoba povrijeđena, policija traga za izvršiocem

Pucnjava na Ilidži: Jedna osoba povrijeđena, policija traga za izvršiocem

U nedjelju navečer, u naselju Sokolović Kolonija na Ilidži, došlo je do pucnjave u kojoj je jedna osoba povrijeđena. Prema zvaničnom saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policija je obaviještena o incidentu oko 22 sata.

Na licu mjesta su se po dolasku policijskih službenika nalazili povrijeđeni muškarac rođen 1990. godine u Pakistanu, kao i tragovi upotrebe vatrenog oružja. Povrijeđeni je prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede. Trenutno je zadržan na Klinici za torokalnu hirurgiju radi daljnjeg liječenja.

Dežurna tužiteljica je rukovodila uviđajnim radnjama, a naložila je da se istraga nastavi danas kako bi se utvrdile okolnosti ovog pokušaja ubistva. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo aktivno tragaju za izvršiocem ovog krivičnog djela.

Pucnjava na Ilidži je izazvala uznemirenost među stanovnicima ovog naselja. Građani su pozvani na opreznost i da se jave policiji ukoliko imaju bilo kakve informacije o napadaču.

Ovo nije prvi incident ovakve vrste na Ilidži u posljednje vrijeme, što zabrinjava lokalnu zajednicu. Nadležne institucije su preduzele korake kako bi identifikovali izvršioce i spriječili dalje nasilje u ovom dijelu grada.

(Slični članci: kriminal, pucnjava, Ilidža, Bosna i Hercegovina, policija, istraživanje, nasilje)

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -