Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinAuto IndustrijaSpektakularni auto reli obilježio Ilijaške dane 2024

Spektakularni auto reli obilježio Ilijaške dane 2024

Danas je u sklopu manifestacije “Ilijaški dani 2024” održano drugo takmičenje u okviru OSV Šampionata BiH pod nazivom “Auto Rally Ilijaš 2024”. Ovaj vrhunski spektakl je privukao veliki broj gledalaca uprkos visokim temperaturama, zahvaljujući atraktivnim vožnjama i zanimljivim automobilima koje su takmičari predstavili.

AMK Ilijaš, zaslužan za odličnu organizaciju, godinama unazad privlači veliki broj takmičara u ovoj disciplini. Pored 17 takmičara iz Ilijaša, na takmičenju su nastupili i vozači iz drugih gradova širom BiH, kao što su Jajce, Tuzla, Donji Vakuf i Travnik.

Takmičenje je bilo podijeljeno u tri klase, a najbolji vozači u svakoj klasi su osvojili vrijedne nagrade. Također, uručene su i nagrade za najstarijeg, najmlađeg takmičara i najbolju takmičarku, čime se naglašava podrška jednakom učešću i dostignućima svih vozača, bez obzira na spol ili godine.

Auto reli je i ove godine opravdao očekivanja i dokazao da ima svoje mjesto u sportskim manifestacijama u BiH. Događaji poput ovog ne samo da promovišu takmičarski duh, već i doprinose razvoju turizma i ekonomije pošto privlače posjetioce iz različitih gradova.

Ovo takmičenje je samo jedan od mnogobrojnih sadržaja koji čine “Ilijaške dane 2024” festivalom koji ispuni ljeto građanima i posjetiocima. Organizatori su pripremili bogat program raznih aktivnosti, koncerata, sportskih događaja i kulturnih performansa koji će zadovoljiti različite interese i ukuse.

Prije svega, zahvaljujući odličnoj organizaciji i snažnoj podršci zajednice, “Auto Rally Ilijaš 2024” je postao nezaobilazan događaj na sportskoj mapi Bosne i Hercegovine. Uz veliki broj takmičara, očekuje se i još veći broj posjetilaca u narednim godinama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -