Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometImperator Terim prozvao Montellu zbog defanzivne taktike

Imperator Terim prozvao Montellu zbog defanzivne taktike

Popularni turski fudbalski trener, Fatih Terim, oštro je kritikovao selektora Italije, Vincenza Montellu, zbog odluke da njegova ekipa povuče i brani vodstvo od 1:0 protiv Nizozemske. Terim je izjavio da je ta taktika bila pogrešna i da je na taj način Turska izgubila finale, a ne polufinale ovogodišnjeg Eura.

“Nismo imali nikakve opasnosti ispred našeg gola dok nismo poveli. Nizozemska je pojačala tempo i uvela pojedine igrače te postala učinkovitija. Previše smo se povukli, a u takvoj postavci ne možete pobjeći od pritiska Nizozemaca”, objasnio je Terim.

Interesantno je da je Terim istakao da je upravo meč protiv Nizozemske bio najlakši mogući ako Turska želi ostvariti uspjeh na turniru.

“Ako želite pobijediti na turniru, morate biti ofanzivni. Ovo je bio najlakši meč koji smo mogli dobiti. Možete nekada pobijediti braneći se, ali ne možete biti dugoročno uspješni. Naša ekipa ima ogroman ofanzivni potencijal i žao mi je što ga nismo do kraja iskoristili. Gubitkom ove utakmice, Turska je izgubila finale, a ne polufinale”, istakao je Terim.

U međuvremenu, objavljen je i snimak predsjednika Turske, Recepa Tayyipa Erdoğana, kako ulazi u svlačionicu turske reprezentacije nakon ispadanja s Eura. Erdoğan je održao emotivan govor igračima, dajući im podršku i hrabreći ih za buduće izazove.

Ova utakmica je ostavila dubok trag u turskom nogometu, a Montella će morati objasniti svoju defanzivnu taktiku koja je dovela do poraza Italije. S druge strane, Terim ostaje uvjeren da Turska ima velike izglede protiv Engleske, ukoliko se igra ofanzivno i koristi svoj potencijal u napadu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -