Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetMarin Le Pen komentirala rezultate izbora u Francuskoj: "Naša pobjeda je samo...

Marin Le Pen komentirala rezultate izbora u Francuskoj: “Naša pobjeda je samo odložena”

Nakon izlaznih anketa poslije drugog kruga izbora u Francuskoj, liderka Nacionalnog okupljanja, Marin Le Pen, oglasila se izražavajući optimizam u vezi svoje stranke. Stranka je, prema anketama, pala s prvog na treće mjesto.

“Naša pobeda je samo odložena”, izjavila je Le Pen za TF1 TV. Ona je dodala da vidi “sjeme sutrašnje pobjede u današnjem rezultatu”. Unatoč padu podrške, Le Pen ostaje odlučna u cilju da Nacionalno okupljanje preuzme vodeću ulogu u francuskoj politici.

Le Pen je također žestoko kritikovala francuskog predsjednika Emanuela Makrona, nazivajući njegovu poziciju “neodrživom”. Osim toga, u trenucima napuštanja centralne lokacije Nacionalnog okupljanja, pristalice su uzvikivale njeno ime, pokazujući podršku i nakon izbornih rezultata.

Iako je ova vijest vezana za politiku u Francuskoj, njen uticaj na balkansku regiju nikako nije zanemariv. Odluke koje donose lideri ovih stranaka značajno utječu na Europsku uniju, a samim tim i region.

Trebalo bi pratiti dalji razvoj događaja i ishod narednih izbora kako bi se sagledao potencijalni politički utjecaj i kretanje ideologija, a i mogući utjecaj na ekonomiju i europu kao sistem u cjelini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -