Četvrtak, 21 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakRecept za ukusnu piletinu u umaku od povrća

Recept za ukusnu piletinu u umaku od povrća

Piletina u umaku od povrća jedan je od mnogih ukusnih recepata koje možete isprobati kod kuće. Za ovaj recept trebat će vam jedan kilogram pilećih bataka, glavica luka, 125 grama maslaca, tri kašičice soli, malo papra, 150-200 mililitara temeljca, jedna mrkva i jedan štapić celera.

Priprema je vrlo jednostavna. Prvo, prerežite luk na pola i ispržite ga na tavi. Zatim, u lonac stavite luk, piletinu, mrkvu i celer, te naspite vodu. Posolite i kuhajte sve dok voda ne proključa. Nakon toga, smanjite temperaturu i kuhajte sat i po dok meso ne postane mekano.

Kada je meso skuhano, izvadite ga iz lonca i sačekajte da se potpuno ohladi. Nakon što se ohladilo, skinite koru i isjeckajte meso. Stavite ga u blender zajedno sa sjemenkama celera, maslacem, solju, biberom i temeljcem. Sve dobro izblendajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Na kraju, smjesu ulijte u posudu i stavite je u frižider da se stvrdne. Nakon što se umak stvrdne, možete ga poslužiti uz prilog po želji.

Ovaj recept će sigurno oduševiti vaše nepce, a uz to je i jednostavan za pripremu. Isprobajte ga i uživajte u ukusnoj piletini s bogatim umakom od povrća!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -