Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometNestanak Josepha Amoaha: Hoće li se njegova epizoda na Grbavici završiti?

Nestanak Josepha Amoaha: Hoće li se njegova epizoda na Grbavici završiti?

Plavi su stigli na Zlatibor kako bi se pripremili za predstojeće utakmice, međutim, jedno ime je izostavljeno sa spiska igrača – Joseph Amoah. Mladi nogometaš nije bio među putnicima koji su objavljeni na službenoj stranici Plavih, što upućuje na mogući kraj njegove epizode na Grbavici s obzirom na to da mu ugovor ističe krajem mjeseca. Ipak, još uvijek se čeka službena potvrda od strane Plavih.

Joseph Amoah ima samo 22 godine, ali je već ostavio trag u svijetu nogometa. Posljednje dvije godine je bio član Željezničara za koji je odigrao 65 utakmica, postigao 9 golova i upisao isto toliko asistencija. Njegova mladost, brzina i tehničke vještine privukle su pažnju mnogih navijača.

Spisak igrača koje je trener Denis Ćorić poveo na Zlatibor izgleda prilično impresivno. Među golmanima su Vedad Muftić, Tarik Abdulahović i Adel Duškaj. Odbrambeni igrači koji su se našli na spisku su Nemanja Cavnić, Amar Drina, Marin Karamarko, Aiman Šemdin, Azur Mahmić, Marin Galić, Edwin Odinaka, Stefan Radinović i Dženan Šabić. Očito je da trener Ćorić ima jasnu viziju i plan za sezonu.

Pažnja se sada usmjerava na Plave i službenu potvrdu nestanka Josepha Amoaha. Hoće li njegova epizoda na Grbavici završiti ili će se ipak dogovoriti novi ugovor, ostaje za vidjeti. Jedno je sigurno – njegov talent i doprinos na terenu će sigurno biti teško nadomjestiti ukoliko ode.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -