Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaBrazil iznenadio Latviju i osigurao plasman na Olimpijske igre u Parizu

Brazil iznenadio Latviju i osigurao plasman na Olimpijske igre u Parizu

Brazil, predvođen bivšim selektorom Bosne i Hercegovine Acom Petrovićem, napravio je veliko iznenađenje u finalnom meču turnira u Rigi, savladavši domaću Latviju sa impresivnih 94:69. Već u prvoj četvrtini, Brazil je stekao ogromnu prednost od 34:11, koju Latvijci nisu uspjeli smanjiti do kraja utakmice.

Ovom pobjedom, brazilski košarkaši su osigurali plasman na Olimpijske igre u Parizu. Atmosfera je bila euforična, a Brazil je iskoristio svoju priliku da pokaže svoju snagu i dominaciju na terenu. Najzaslužniji za ovu pobjedu bio je Bruno Caboclo sa impresivnih 21 poenom, dok je Leonardo Meindl također pružio sjajnu partiju s 20 ubačenih poena i 9 skokova.

S druge strane, kod Latvije najbolji strijelac bio je Lomazs sa 15 poena, dok su Šmits i Žagars dodali po 14 poena. Nažalost, njihov napor nije bio dovoljan kako bi se suprotstavili nadmoćnoj igri Brazila.

Ova utakmica je samo jedna od nekoliko kvalifikacijskih turnira koji su odlučivali o putnicima na Olimpijske igre. Portoriko je također osigurao svoje mjesto na Olimpijadi, pobijedivši Meksiko rezultatom 98:78 u finalnoj utakmici svog turnira.

Hrvatska i Grčka trenutno se bore za posljednje mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Ova utakmica će odlučiti još jednog sretnika koji će se pridružiti Brazilu i Portoriku na najprestižnijem sportskom događaju na svijetu.

Svi ljubitelji košarke s nestrpljenjem iščekuju ovu sportsku spektakularnost koja će se odigrati u Parizu, uz nadu da će njihova reprezentacija ostvariti uspjeh i ponijeti kući medalju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -