Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinFilm/TVNajbolji zatvorski filmovi koji će vas držati na rubu sjedala

Najbolji zatvorski filmovi koji će vas držati na rubu sjedala

Zatvor, zatvorenici bijeg iz zatvora ili zatvorski život tema su na kojoj su nastali mnogi dobri, vrlo dobri i odlični filmovi. U nekoliko nastavaka GOODTALKING Vam donosi pregled najboljih, manje ili više poznatih, zatvorskih filmova (pred Vama je prvi od četiri nastavaka najboljih zatvorskih filmova).

ISKUPLJENJE U SHAWSHANKU (The Shawshank Redemption) – (1994)
“Iskupljenje u Shawshanku” jedan je od najpopularnijih i, mnogima, najdražih filmova u povijesti. Film temeljen na književnom predlošku Stephena Kinga drži vrh najbolje ocijenjenih filmova na IMDB-u. Priča o Andyju Dufresneu i njegovom putu od slobode do zatvora i natrag krase izvrsne glumačke izvedbe Tima Robbinsa i Morgana Freemana.

ZELENA MILJA (The Green Mile) – (1999)
“Zelena milja” je film koji govori o potrebi zabrane smrtne kazne, ali i o zlu u ljudima. John Coffey je inspiriran likom i djelom Isusa Krista i kroz svoje riječi izražava umor od svega ružnog u svijetu. Film je emotivan i slojevit, a glumačku ekipu predvode Tom Hanks i Michael Clarke Duncan.

VIŠA SILA (Return to Paradise) – (1998)
“Viša sila” je intrigantan film koji prati priču o trojici prijatelja koji se suočavaju s teškim moralnim izborom. Glumačka ekipa, uključujući Vince Vaughna i Joaquina Phoenixa, donosi iznimne izvedbe koje otkrivaju najsitnije detalje o likovima.

PRAVILA PREŽIVLJAVANJA (Starred Up) – (2014)
“Pravila preživljavanja” je surov i sirov film koji autentično prikazuje život iza zatvorskih zidova. Glavni protagonista, Eric Love, donosi dojmljivu izvedbu, a čitav film stvara neugodan, klaustrofobičan doživljaj zatvora.

PONOĆNI EXPRESS (Midnight Express) – (1978)
“Ponoćni ekspres” je film koji temelji svoju radnju na istinitoj priči o američkom studentu zarobljenom u Turskoj. Film, koji je izazvao mnoge kontroverze, vjerno rekonstruira turski zatvorski život. Sjajne glumačke izvedbe Stevea McQueena i Dustina Hoffmana dodatno čine ovaj film vrijednim gledanja.

BIJEG IZ ALCATRAZA (Escape from Alcatraz) – (1979)
“Bijeg iz Alcatraza” je film koji prati priču o pokušaju bijega iz najpoznatijeg zatvora na svijetu. Film je rekonstrukcija događaja i prikazuje život unutar zatvora, borbu za preživljavanje i novi izazov svakog dana. Glumačku ekipu predvodi Clint Eastwood.

LEPTIR (Papillon) – (1973)
“Leptir” je film temeljen na istinitoj priči o osuđeniku na doživotnu robiju u zatvoru u Francuskoj Gvajani. Film donosi priču o prijateljstvu, slobodi i borbi za život u teškim uvjetima. Sjajne glumačke izvedbe Stevea McQueena i Dustina Hoffmana dodatno čine ovaj film nezaobilaznim.

VELIKI BIJEG (The Great Escape) – (1963)
“Veliki bijeg” je rekonstrukcija događaja iz logora Stalag Luft III tijekom Drugog svjetskog rata. Film prikazuje pripreme i provedbu bijega iz logora te ističe važnost prijateljstva, hrabrosti i upornosti. Sjajna glumačka ekipa, predvođena Steveom McQueenom, čini ovaj film izuzetno gledljivim.

Uživajte u ovoj filmskoj poslasticu koja vam donosi nevjerojatne priče i izvanredne glumačke izvedbe u svijetu zatvora i bijega iz njega.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -