Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometBorac dočekuje Egnatiju, Albanija nije dobrodošla

Borac dočekuje Egnatiju, Albanija nije dobrodošla

Fudbalski klub Borac će se u prvom pretkolu Lige prvaka susresti sa albanskim klubom Egnatiju, ali navijači neće imati priliku prisustvovati utakmici. Prema odluci UEFA, Albancima je zabranjen dolazak na Gradski stadion u Banjoj Luci, dok će bh. prvaku biti onemogućen odlazak na uzvratnu utakmicu u Tiranu sedam dana kasnije.

Ova odluka UEFA-e donesena je zbog klasifikacije susreta kao visokorizičnog. Cilj je izbjeći eventualne incidente i osigurati sigurnost igrača i navijača. Iz Fudbalskog kluba Borac poručuju da podržavaju ovu odluku i pozivaju na fer i sportsko navijanje.

Ukoliko Borac uspješno savlada Egnatiju, u drugom pretkolu Lige prvaka očekuje ih grčki prvak PAOK. Međutim, u slučaju ispadanja od albanskog protivnika, Borac će se takmičiti u drugom pretkolu Konferencijske lige. Protivnik u tom slučaju bit će islandski Vikingur Reykjavik ili irski Shamrock Rovers.

Fudbalski fanovi nestrpljivo iščekuju ovaj susret, a bez obzira na zabranu dolaska navijača, sigurno je da će podrška Borcu biti neizmjerna i da će se klub boriti sa velikom željom za pobjedom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -