Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetHarris apelira na glasače da podrže Bidena na predstojećim izborima

Harris apelira na glasače da podrže Bidena na predstojećim izborima

Potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Harris je na festivalu izražavanja umjetnosti u Pennsylvaniji pozvala crne glasače da podrže predsjednika Joea Bidena na predstojećim izborima.
Harris je istakla da je Biden odnio ubjedljivu pobjedu nad bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom među crnim glasačima na izborima 2020. godine, ali da je Trump nedavno uspio privući kritični glasački blok.
Rezultati istraživanja New York Timesa/Siena Collegea pokazuju da je Trump osvojio više od 20 posto crnih glasača u dvoboju s Bidenom, što bi bila historijski visoka podrška ako se pretoči u glasove na izborima.
Harris je naglasila kako je važno da crni glasači ponovno izađu na izbore i podrže Bidena kako bi osigurali njegovu pobjedu.
“Ljudi su prošle godine glasali u rekordnom broju. Ako svi ponovno glasaju za 122 dana, možemo pobijediti”, poručila je Harris.
Ova izjava dolazi nakon što su se poslednjih dana pojavile zabrinutosti u vezi sa mentalnim stanjem predsjednika Bidena i održivošću njegove kampanje nakon lošeg nastupa u predsjedničkoj debati na CNN-u prošle nedjelje.
Harrisov apel za podrškom Bidena ima cilj ohrabriti birače da odbace te sumnje i da se fokusiraju na podršku sadašnjem predsjedniku u političkom procesu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -