Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaSvečani defile pripadnika Vojske Srbije uoči obilježavanja 82. godine od bitke na...

Svečani defile pripadnika Vojske Srbije uoči obilježavanja 82. godine od bitke na Kozari

Uoči obilježavanja 82. godine od bitke na Kozari, pripadnici Vojske Srbije su u četvrtak imali svečani defile kroz grad Prijedor. Kako javlja RTRS, građani su srdačno pozdravili vojnike aplauzima.

Bitka na Kozari, koja je simbol stradanja i otpora u Drugom svjetskom ratu, bit će obilježena danas na Mrakovici. Ovo je prilika da se odaje počast hrabrim borcima koji su se hrabro suprotstavili nacistima i ustašama.

Vojska Srbije je učestvovala u organizaciji i obilježavanju ovog značajnog događaja kako bi se sačuvao historijski pamćenje bitke na Kozari. Cilj je da se očuva sjećanje na hrabre žrtve i da se prošlost nikada ne zaboravi.

Pripadnici Vojske Srbije su svojim svečanim defileom kroz Prijedor pokazali poštovanje prema stradalima, ali i demonstrirali snagu i sposobnosti vojske. Građani su podržali ovo prisustvo vojske i iskazali svoju zahvalnost aplauzima.

Bitka na Kozari je simbol otpora protiv fašizma i stradanja naroda u Drugom svjetskom ratu. Ovo je prilika da se svi zajedno sjetimo hrabrih boraca koji su život dali u borbi za slobodu.

Očekuje se da će obilježavanje 82. godišnjice bitke na Kozari privući mnoge posjetitelje, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz drugih zemalja. To je i prilika da se ojača međunarodna saradnja i prijateljstvo među narodima koji su se suprotstavili fašizmu.

Bitka na Kozari ostaje trajni podsjetnik na hrabrost i žrtvu u borbi za slobodu. Nedavni svečani defile pripadnika Vojske Srbije u Prijedoru je podsjetio na značaj ove bitke i pružio priliku da se odaju počasti herojima koji su se borili za našu slobodu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -