Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetPolicija koristila vodene topove na demonstrantima, protesti protiv izraleskih ministara

Policija koristila vodene topove na demonstrantima, protesti protiv izraleskih ministara

Policija je u petak koristila vodene topove kako bi suzbila demonstrante koji su protestovali ispred kuće jednog od izraelskih ministara. Demonstranti su izraelskoj vladi uputili oštre kritike, uzvikivajući “Krv je na rukama vlade.”

Protesti su bili usmjereni ka sedam izraelskih ministara. Među njima su izraelski ministar odbrane Yoav Gallant, ministar vanjskih poslova Israel Katz, predsjednik Kneseta Amir Ohana, ministar ekonomije Nir Barkat, ministar transporta Miri Regev, ministar poljoprivrede Avi Dichter i ministar nacionalne sigurnosti Yitzhak Wasserlauf.

Izraelske snage su jučer izvele zračni napad na školu u Gazi, pri čemu su tvrdile da je napad bio usmjeren na militante koji djeluju u toj oblasti. Međutim, prema zvaničnim podacima, napad je rezultirao smrću 16 osoba.

Demonstranti su izrazili svoje nezadovoljstvo i bijes zbog ovih događaja, optužujući izraelsku vladu za nasilje i kršenje ljudskih prava. Ovaj incident samo učvršćuje polarizaciju između demonstranata i vlasti te eskalaciju napetosti u regiji.

Protesti i sukobi između demonstranata i policije su postali uobičajena pojava u posljednje vrijeme, a izraelska vlada se suočava sa sve većim pritiscima da riješi nezadovoljstvo građana.

Pitanje palestinskog sukoba i zloupotrebe sile nalazi se u centru pažnje međunarodne zajednice, koja upozorava na potrebu za mirnom i diplomatskom rješenju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -