Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetPovrijeđene desetine Palestinaca u novom napadu na školu u izbjegličkom kampu Nuseirat

Povrijeđene desetine Palestinaca u novom napadu na školu u izbjegličkom kampu Nuseirat

U izbjegličkom kampu Nuseirat, koji se nalazi u Gazi, ponovno je došlo do napada na školu u kojoj su se nalazile hiljade raseljenih osoba. Prema pisanju engleskog medija BBC, u ovom napadu povrijeđeno je više desetina Palestinaca.

Snimak s mjesta događaja prikazuje uznemirujuću scenu – odrasle osobe i djeca u panici i strahu kako trče kroz ulice prekrivene ruševinama i prašinom. Svi vrište u panici dok pokušavaju pomoći ranjenima.

Prema informacijama BBC-a, oko 7.000 ljudi je koristilo zgradu škole kao sklonište u trenutku napada. Očevici su izjavili da je napad bio usmjeren na gornje spratove škole.

Ovo nije prvi put da se ovakav napad dogodio u Nuseiratu. U junu ove godine, izraelska vojska je napala još jednu školu koja je bila pod upravom UN-a u ovom izbjegličkom kampu, pri čemu je najmanje 35 osoba izgubilo život. Tada su lokalni novinari izjavili BBC-u da je ratni avion ispalio dvije rakete na učionice na gornjem spratu škole.

Ova nova vijest ponovno baca svjetlo na tešku situaciju u kojoj se nalaze izbjeglice u Gazi. Napadi na civilne objekte, poput škola i bolnica, su neprihvatljivi i čine još veću patnju ljudima koji su već morali napustiti svoje domove zbog rata.

Očekuje se da će međunarodna zajednica osuditi ovaj napad i poduzeti mjere kako bi spriječila dalje tragedije. No, koliko će te mjere biti efikasne, to ostaje veliko pitanje u kontekstu dugogodišnjeg izraelsko-palestinskog sukoba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -