Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaVelika pobjeda Hrvatske nad Dominikanskom Republikom na kvalifikacijskom turniru

Velika pobjeda Hrvatske nad Dominikanskom Republikom na kvalifikacijskom turniru

U dramatičnom susretu na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu, reprezentacija Hrvatske ostvarila je veliku pobjedu nad Dominikanskom Republikom. Turnir se održavao u grčkom Pireju, a samo pobjednik će osigurati svoje mjesto na Olimpijskim igrama.

Utakmica između Hrvatske i Dominikanske Republike bila je izuzetno napeta od samog početka do kraja. Hrvati su veći dio utakmice imali prednost, ali nikada nisu uspjeli osigurati značajnu razliku koja bi ih odvela u finale.

Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 37:32 u korist Hrvatske. Ipak, sredinom treće četvrtine Hrvatska je ostvarila dvocifrenu prednost od 50:40. No, u posljednjim minutama Dominikanci su se vratili snažnim potezima Chrisa Duartea, Peny i Montera, smanjujući zaostatak na samo jedan poen.

Susret je ušao u dramatičnu završnicu, a ključnu ulogu imao je Mario Hezonja čijim pogodcima s linije za slobodna bacanja Hrvatska osigurava pobjedu. Ivan Zubac predvodio je hrvatsku reprezentaciju s 25 poena i devet skokova, dok su Dario Šarić i Jaleen Smith dodali po 14 poena. Na strani Dominikanske Republike istaknuo se Chris Duarte s 17 poena.

Ova velika pobjeda Hrvatske donosi im sigurno mjesto u finalu kvalifikacijskog turnira. Tamo ih već očekuje Grčka, koja je uvjerljivo pobijedila Sloveniju u drugom polufinalu. Finalni susret će odlučiti tko će osvojiti jedinu kartu za Olimpijske igre u Parizu.

Hrvatsku reprezentaciju sada očekuje velika borba u finalu, gdje će dati sve od sebe kako bi ostvarili svoj san o nastupu na Olimpijskim igrama. S nestrpljenjem ćemo pratiti daljnji razvoj događaja na kvalifikacijskom turniru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -