Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometSpektakl na utakmici Nizozemska - Turska na Euru

Spektakl na utakmici Nizozemska – Turska na Euru

Nakon tri remija u četvrtfinalima Eura, očekivanja su bila visoka za utakmicu između Nizozemske i Turske. Igra nije bila posebno atraktivna u prvom poluvremenu, ali smo svjedočili potpunoj promjeni događaja u drugom dijelu.

Nizozemska je prva zaprijetila, ali je Turska uspjela da se “trgne” iz letargije i postigne vodeći gol. Fantastičan centaršut Arde Guler-a rezultirao je glavom Sameta Akaydina u 35. minuti. Tako je bilo i na poluvremenu.

Turska je nastavila odlično igrati u drugom poluvremenu i imala dvije sjajne prilike za postizanje drugog gola koji bi im donio plasman u polufinale. Prvo je Guler u 56. minuti pogodio stativu iz slobodnog udarca, a potom je Kenan Yildiz sjajno šutirao, ali golman Nizozemske uspio je da odbrani. Turci su tražili penal, ali sudija nije priznao prekršaj.

Kazna za promašaj Turaka stigla je ubrzo. U 71. minuti, Stefan De Vrij je glavom pogodio za izjednačenje, a samo pet minuta kasnije vidjeli smo autogol Muldura za potpuni preokret i slavlje Nizozemaca.

Turci su se ne predali i nastavili su napadati. To je donijelo sjajnu šansu, ali je Zeki Celik pogodio jedinog defanzivca Nizozemske ispred sebe, iako je golman protivnika ležao na podu. To je bila prilika kakvu nisu smjeli propustiti.

Utakmica je završena rezultatom 2-1 u korist Nizozemske, a Turska je napustila Euro nakon dosta hrabre i borbenje igre. Sada se Nizozemska priprema za polufinale gdje će se sastati sa Francuskom u još jednoj utakmici punoj uzbuđenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -