Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometSlavlje na Wimbledonu: Englezi prošli dalje u polufinale i svečano dočekani na...

Slavlje na Wimbledonu: Englezi prošli dalje u polufinale i svečano dočekani na terenima

Wimbledon, najpoznatiji teniski turnir na svijetu, bio je poprište nevjerovatnog slavlja kada su Englezi prošli u polufinale Evropskog prvenstva. U trenutku kada je publika uživala u duelu između Novaka Đokovića i Alekseja Popirina, Englezi su izborili prolaz nakon utakmice protiv Švicarske.

Navijači na prestižnom teniskom turniru nisu mogli sakriti oduševljenje kada je vijest o prolasku Engleske došla s fudbalskog terena. Uz ovacije i ushićenje, teniska publika je proslavila veliki uspjeh engleske reprezentacije.

Srećom, sve se to dogodilo između dva poena meča Đoković-Popirin, pa nije bilo omalovažavanja tenisera. Sami teniseri su se pridružili slavlju na terenu. Sa osmijehom na licu, Novak Đoković je odaslao poruku razumljivu svima tako što je simbolično šutnuo nogom, dok je Aleksej Popirin pokušao “baciti” kao golman u nogometu.

Ovaj neobičan trenutak slavlja zabilježen je i fotografijom koju je Wimbledon podijelio na društvenim mrežama. Uslijedio je brojni komentari i reakcije od strane navijača koji su ovaj trenutak doživjeli kao jedinstvenu kombinaciju tenisa i fudbala.

Oduvijek je Wimbledon bio sinonim za “svetinju” u očima Engleza, a slavlje na terenima ovog velikog turnira samo je potvrdilo koliko je tenis i fudbal u srcima navijača. Sada ostaje samo pitanje kako će se Engleska dalje plasirati na Euro2020, ali sigurno je da će njihovi navijači nastaviti podržavati i tenisere i fudbalere u svojim narednim mečevima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -