Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaRHMZ najavio sistem obavještavanja putem SMS poruka o nepogodama

RHMZ najavio sistem obavještavanja putem SMS poruka o nepogodama

Pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), Goran Mihajlović, najavio je realizaciju projekta koji će omogućiti građanima da putem SMS poruka budu obavješteni o nepogodama i elementarnim katastrofama na području u kojem žive.

Novi sistem će funkcionisati na principu sistema “Pronađi me”, a korisnicima će biti dostavljene obavijesti o vremenskim nepogodama koje se očekuju u njihovom području. Ove poruke će sadržavati i link koji će građanima omogućiti pristup detaljnim informacijama.

Ovaj projekt će omogućiti efikasniju komunikaciju između RHMZ-a i građana te će im pružiti važne informacije koje će im pomoći da se pripreme i adekvatno reaguju na nepredviđene vremenske situacije.

Mihajlović ističe da se očekuje da realizacija ovog sistema bude završena do kraja godine, čime će građani dobiti još jedan alat za praćenje vremenskih uslova i brzo obavještavanje o potencijalnim opasnostima.

Ova inicijativa RHMZ-a je od izuzetnog značaja za sve građane jer će im omogućiti pravovremeno informisanje o nepogodama te će im moći pomoći da preduzmu potrebne mjere zaštite.

Korisnici će biti u mogućnosti da se prijave za ovaj sistem putem mobilnih operatera i da dobijaju SMS obavijesti na svoje mobilne telefone.

Ovaj projekat predstavlja spoj tehnologije i meteorologije i donosi novu korisnu uslugu građanima. Kako bi iskoristili sve benefite ovog sistema, građani će trebati da se blagovremeno prijave za ovu uslugu i redovno prate primljene poruke.

Sve u svemu, implementacija ovog sistema će doprinijeti povećanju sigurnosti i informisanosti građana o vremenskim nepogodama, čime će se smanjiti moguće štete i povećati spremnost za adekvatan odgovor u hitnim situacijama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -