Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzVarteks odlazi u stečaj nakon 60 dana blokade

Varteks odlazi u stečaj nakon 60 dana blokade

Varaždinska tekstilna kompanija Varteks, koja je već gotovo 60 dana u blokadi, donosi odluku o odlasku u stečaj. Predsjednik Uprave Karlo Koprek najavio je sastanak u ponedjeljak na kojem će radnici donijeti odluku o daljnjim koracima.

Nadzorni odbor Varteksa dao je saglasnost Upravi da se pokrene stečaj. Predsjednik Uprave Koprek objasnio je da odluku o otvaranju stečaja donose FINA ili Uprava, dok Nadzorni odbor daje samo saglasnost. S obzirom na 60-dnevnu blokadu, FINA će automatski pokrenuti stečajni postupak.

Koprek ističe da je važno pokrenuti stečaj što prije kako bi se radnici zaštitili od gubitka primanja. Otvaranje stečaja omogućilo bi redovno plaćanje najmova prostora, struje, plaća i ostalih troškova.

Varteks je jedna od najpoznatijih varaždinskih tekstilnih kompanija. Njihova maloprodajna mreža je široka, te je važno zadržati ju kako bi se ostvarili prihodi za isplate radnika i pokrili ostali troškovi poslovanja.

Ova odluka odlaska u stečaj predstavlja izazov za Varteks te će biti potrebno donijeti daljnje strategije kako bi se poduzeće ponovno stabiliziralo i nastavilo s poslovanjem.

Sastanak u ponedjeljak bit će ključan za odluku radnika o otvaranju stečaja i daljnjim koracima koje će poduzeti Varteks.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -