Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetSlovački premijer Robert Fico se pojavio u javnosti nakon atentata i hvali...

Slovački premijer Robert Fico se pojavio u javnosti nakon atentata i hvali Viktora Orbana

Slovački premijer Robert Fico jučer se pojavio u javnosti prvi put nakon neuspjelog atentata, a tom prilikom izrazio je svoje divljenje prema mađarskom premijeru Viktoru Orbanu. Fico je pohvalio Orbana zbog njegove hrabrosti i odlučnosti da posjeti Kijev i Moskvu. “Želim izraziti svoje divljenje prema mađarskom premijeru jer je bez oklijevanja otputovao u Kijev i Moskvu”, rekao je Fico, dodavši da bi i sam rado bio dio te posjete kada mu zdravlje bude dopuštalo.

Ovaj potez mađarskog premijera izazvao je nezadovoljstvo čelnika EU-a i NATO-a, s obzirom na rusku invaziju na Ukrajinu. Orbana smatraju najbližim saveznikom Rusije u EU, a isto se može reći i za Fica. Ni Mađarska ni Slovačka ne žele pružiti vojnu pomoć Ukrajini u odbrani od ruske agresije.

Prije ovog javnog nastupa, Fico je nedavno posjetio Kijev, a nedugo nakon preuzimanja predsjedavanja Vijećem EU. Obojica premijera zagovaraju mirovne pregovore s Rusijom, smatrajući da su takve inicijative neophodne za okončanje konflikta i uspostavljanje mira.

Slovački premijer Robert Fico je prvi put izašao u javnost nakon atentata, što je značajan korak za njega i za demokratsku procesu u Slovačkoj. Njegovi komentari o hvaljenju Orbana neće proći nezapaženo u medijima i vjerojatno će izazvati različite reakcije i rasprave.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -