Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportOstali sportoviJulien Bernard kažnjen zbog poljupca supruzi tokom Tour de Francea

Julien Bernard kažnjen zbog poljupca supruzi tokom Tour de Francea

Sedma etapa Tour de Francea donijela je neobičnu scenu kada je francuski biciklista Julien Bernard zaustavio svoju vožnju kako bi poljubio suprugu i sina koji su se nalazili pored staze. Međutim, ovaj gest ljubavi nije prošao neopaženo od strane UCI-a, svjetske biciklističke federacije.

UCI je kaznio Bernarda sa 200 švicarskih franaka, obrazlažući kaznu time da je “neprikladno” ponašanje naštetilo imidžu sporta. Ipak, ovaj mladi biciklista se nije zbunio zbog kazne već je javno izrazio svoje zadovoljstvo zbog trenutka koji je doživio.

“Izvinjavam se UCI-ju što sam naštetio imidžu našeg sporta, ali spreman sam svaki dan platiti 200 franaka kako bih opet proživio taj trenutak”, napisao je Bernard na društvenoj mreži X.

Iako je njegovo romantično gesto naišao na brojne simpatije među ljubiteljima biciklizma, UCI je odlučio ostati nedvosmislen u svojoj reakciji. Ova kazna otvorila je pitanje o granici između privatnog i profesionalnog života biciklista, te o tome koliko sportske federacije trebaju kontrolirati takva ponašanja.

Unatoč kazni, Bernard je pokazao da mu je porodica vrlo važna i da uživa u svakom trenutku provedenom s njima. Njegov gest ljubavi prema supruzi i sinu će sigurno ostati upamćen kao simbol podrške i ljubavi, koji je snažno obilježio sedmu etapu ovogodišnjeg Tour de Francea.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -