Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportRukometRukometni golman se vraća kući: "Sretan sam što sam ponovo tu"

Rukometni golman se vraća kući: “Sretan sam što sam ponovo tu”

Povratak kući uvijek nosi poseban osjećaj, a to ističe i ovaj rukometni golman. Nakon uspješne karijere u inostranstvu, on se odlučio vratiti u svoje rodno mjesto i ponovo igrati pred svojom publikom.

Golman, čiji je rad bio prepoznat u klubovima kao što su “AEK Atina” u Grčkoj i “Hifk Helsinki” u Finskoj, odlučio je prihvatiti ponudu od MRK Goražde. On je proveo posljednje dvije sezone u Izraelu, gdje je uspješno nastupao, ali je sada odlučio da pomogne svom domaćem klubu.

“Svakome od nas koji ode vani želja je igrati rukomet pred našom punom dvoranom i rajom. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve”, kaže Pleh, dok ističe kako je oduševljen projektom koji vodi Goražde klub.

Njegova djevojka, također rukometašica, također je potpisala ugovor za ŽRK Goražde, što čini ovo iskustvo još posebnijim za njih oboje.

“Ljudi koji trenutno vode goraždanski klub napravili su jedan fenomenalan projekat i trude se vratiti nas koji smo vani ovdje u Goražde. Imaju plan, viziju, program i mislim da smo se dogovorili za pet minuta. Sve te neke ambicije koje su mi predočili su nam se poklopile i ne mogu biti sretniji što sam ponovo tu”, kaže Pleh.

Konkurencija na golu će mu biti mladi Egipćanin Noor Isam, ali Pleh vjeruje da klub ima potencijal za postizanje dobrih rezultata. S pripremama koje počinju krajem jula, Goražde klub će se pripremiti za prvenstvo Premijer lige BiH koje starta u septembru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -