Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetMilanović u Tomislavgradu: Hrvati u BiH zaslužuju poštovanje svojih prava

Milanović u Tomislavgradu: Hrvati u BiH zaslužuju poštovanje svojih prava

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović prisustvovao je 32. godišnjici utemeljenja brigade kralja Tomislava Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Tomislavgradu. Tom prilikom, Milanović je istaknuo kako ne govori o “nekom” hrvatskom svijetu kojega bi se netko trebao bojati, niti o ruskom ili srpskom svijetu.

“Bez Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane danas ne bi bilo slobodne Bosne i Hercegovine koju poštujemo, za kojom ne posežemo, ali u kojoj za Hrvate tražimo jednaka prava kakva su propisana u Daytonskom sporazumu koji se ne poštuje. Hrvati u BiH su zaslužili da se poštuju njihova prava”, naglasio je Milanović.

Također je istaknuo kako nije u redu slušati svaki drugi dan o “nekom” Udruženom zločinačkom poduhvatu ili tvrdnju da je hrvatska vojska bila okupatorska. Povodom toga je izrazio očekivanje da će prestati “preglasavanje” Hrvata od strane Bošnjaka.

Milanovićeva posjeta Tomislavgradu ima veliki značaj za hrvatsku zajednicu u Bosni i Hercegovini koja se često suočava s izazovima u pogledu ostvarivanja svojih prava i jednakosti. Njegove riječi su pozdravljene od strane okupljenih građana koji se nadaju da će potaknuti promjene i osigurati bolju budućnost za Hrvate u BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -