Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMađarska otkazala sastanak s njemačkom ministricom zbog tehničkih razloga

Mađarska otkazala sastanak s njemačkom ministricom zbog tehničkih razloga

Mađarska je otkazala planirani sastanak s njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock zbog tehničkih, a ne političkih razloga, saopćilo je mađarsko ministarstvo vanjskih poslova u subotu. Sastanak je bio zakazan za ponedjeljak u Budimpešti, ali je odgođen zbog nepredviđene promjene u rasporedu ministra vanjskih poslova. Ministarstvo je izrazilo nadu da će se sastanak održati u bliskoj budućnosti.

Iako je otkazivanje iznenadilo njemačko ministarstvo vanjskih poslova, mađarsko ministarstvo istaklo je da je razlog isključivo tehničke prirode, a ne politički. Otkazivanje sastanka dolazi nakon nedavnog sastanka mađarskog premijera Viktora Orbana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi. Sastanak u Moskvi bio je prvi sastanak čelnika EU-a s Putinom od aprila 2022., kada je započela ruska invazija na Ukrajinu.

Ova situacija je izazvala nezadovoljstvo nekih čelnika Europske unije koji su izrazilu zabrinutost zbog približavanja Orbana ruskom predsjedniku. Istaknuli su da Orban ne govori u ime EU-a i traže ozbiljnu i iskrenu raspravu o ovim događanjima.

Mađarska i Njemačka su ključne članice Europske unije te je ovo otkazivanje sastanka svakako važno pitanje koje će zahtijevati daljnje razmatranje i raspravu u EU-u.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -