Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometFrancuz Kylian Mbappe predstavljen kao novo pojačanje Real Madrida

Francuz Kylian Mbappe predstavljen kao novo pojačanje Real Madrida

Francuski fudbaler Kylian Mbappe bit će predstavljen kao novi igrač Real Madrida 16. jula, samo dva dana nakon finala Evropskog prvenstva. Predstavljanje će se održati na stadionu Santiago Bernabeu, najpoznatijoj fudbalskoj areni u Madridu.

Nakon sedam godina provedenih u Paris Saint Germainu, Mbappe je odlučio napustiti klub i potpisati petogodišnji ugovor s Los Blancosima. Kako prenosi francuski medij Le Parisien, Mbappe će zarađivati nevjerovatnih 15 miliona eura po sezoni.

Međutim, to nije sve. Francuski napadač također će dobiti i bonus od 100 miliona eura za samo potpisivanje ugovora, koji će mu biti isplaćen u nekoliko rata. Ovo je jedan od najvećih transfera u historiji fudbala i svakako će podići nivo dovođenja igrača na novu razinu.

Prema informacijama španskog medija AS, Mbappeova prezentacija će biti spektakularna, slična onoj koju je američka pjevačica Taylor Swift imala u maju kada je nastupila na obnovljenom stadionu Santiago Bernabeu. Očekuje se da će navijači Reala dočekati Mbappeta s oduševljenjem i velikim očekivanjima.

Real Madrid ima bogatu historiju dovođenja vrhunskih igrača, a dolazak Mbappeta samo će dodati sjaj na ovaj slavni klub. Njegove sposobnosti i talenat već su dobro poznati u nogometnom svijetu, te se s nestrpljenjem očekuje kako će se snaći u dresu Kraljevskog kluba.

Francuskog fudbalskog asa mnogi smatraju nasljednikom Cristiana Ronalda, a očekuje se da će zajedno s već etabliranim igračima u klubu poput Karima Benzeme i Casemira činiti moćan napadački trio.

Predstavljanje Mbappeta kao novog igrača Reala sigurno će privući veliku pažnju fudbalske javnosti i pratitelja kluba. Sada ostaje samo čekati da se tačno vidi kako će talentirani francuski napadač doprinijeti uspjesima Reala u budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -