Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaUhapšen bivši državni sekretar zbog trgovine uticajem u Srbiji

Uhapšen bivši državni sekretar zbog trgovine uticajem u Srbiji

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, danas je saopštio da su policijski službenici SBPOK-a u saradnji sa pripadnicima BIA, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete Srbije, N.R., zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina uticajem.

N.R. se tereti da je koristeći svoj položaj uticao na rukovodioce pet školskih ustanova u Nišu da dodijele ugovore privrednom društvu Avenija sistem za investiciono održavanje objekata, a za uzvrat tražio novac. Pored N.R., uhapšen je vlasnik preduzeća M.V., kao i još jedno lice iz tog preduzeća i odgovorna lica u dvije osnovne škole, jednoj gimnaziji i dva fakulteta u Nišu.

Dačić je istakao da će osumnjičeni biti predati tužilaštvu na dalje postupanje. Ova akcija predstavlja još jedan korak u borbi protiv korupcije i trgovine uticajem u Srbiji.

Trgovina uticajem je ozbiljno krivično djelo koje nanosi štetu državi i građanima, te je važno da institucije vlasti odlučno i efikasno uhapse, procesuiraju i kazne počinioce. Samo na taj način možemo izgraditi pravnu državu u kojoj nema prostora za koruptivne radnje.

Pojedinci koji koriste svoje položaje zarad lične koristi moraju biti primjereno sankcionisani kako bi se poslala snažna poruka da korupcija neće biti tolerisana u srpskom društvu.

Ova vijest dolazi u trenutku kada Srbija intenzivira svoje napore u borbi protiv korupcije i kriminala. Nadamo se da će ovakve akcije biti sve češće i da će rezultirati smanjenjem koruptivnih radnji u zemlji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -