Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetTragedija na plaži u Bruklinu: Dvije tinejdžerke stradale tokom kupanja

Tragedija na plaži u Bruklinu: Dvije tinejdžerke stradale tokom kupanja

Dvije tinejdžerke izgubile su živote tokom kupanja na plaži Coney Island u njujorškoj četvrti Bruklin, u tragičnom incidentu koji se dogodio u petak. Policija je primila hitni poziv za spašavanje u 20.10 sati, kada su dvije ženske osobe, starosti 17 i 18 godina, nestale u vodi.

Policajci koji su stigli na mjesto događaja saznali su da su mlade djevojke ušle u vodu i izgubile se iz vidokruga. Policija je odmah organizirala potragu koju su provodili ronioci iz odjeljenja za avijaciju, luku i ronjenje. Nažalost, tijela djevojaka su pronađena i izvučena iz vode.

Svjedoci su ispričali da je na plaži došlo do naglog pogoršanja vremena i oluje. Većina posjetitelja je napustila plažu i potražila zaklon, ali dvije tinejdžerke su otišle u nemirne vode okeana.

Ova tragična vijest šokirala je zajednicu i podsjetila na važnost sigurnosti tokom aktivnosti na vodi. Ključno je pratiti vremenske uvjete i upozorenja, te izbjegavati kupanje tijekom nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Plaža Coney Island je popularno turističko odredište i omiljeno mjesto za provođenje ljetnih dana. Međutim, ova tragedija je podsjetnik na važnost svijesti o sigurnosti i poštivanje preporuka nadležnih službi kako bi se izbjegli potencijalni rizici.

Istraga o ovom događaju je u tijeku, a identitet stradalih tinejdžerki nije objavljen. Obiteljima je izražena sućut i pružena podrška u ovim teškim trenucima.

Sigurnost na plažama je i dalje važna tema koja treba biti stalno prisutna u svijesti javnosti. Ovaj tragičan incident nas podsjeća da nijedno mjesto nije bezbjedno od prirodnih nepogoda i da je važno pratiti upozorenja i biti odgovoran prilikom aktivnosti na vodi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -