Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometSkandalozna odluka sudije: Cucurella igrao rukom, ali penal nije dosuđen!

Skandalozna odluka sudije: Cucurella igrao rukom, ali penal nije dosuđen!

U dramatičnom susretu Njemačke i Španije na Evropskom prvenstvu, moglo je biti drugačije da je sudija Anthony Taylor ispravno dosudio kazneni udarac za Njemačku. U 107. minuti utakmice, nakon pokušaja Jamala Musiale, Marco Cucurella je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali sudija Taylor nije svirao penal.

Ova kontroverzna situacija nije prošla nezapaženo ni među domaćim stručnjacima. Slaven Musa i Amar Osim su se osvrnuli na ovaj incident u razgovoru za BHT. Musa je izrazio svoje nezadovoljstvo odlukom sudije i nedovoljnom intervencijom VAR sobe. “Oni nisu provjerili, dali su rješenje da je Cucurellina ruka u prirodnom pokušaju u odnosu na penal protiv Danske, a isti je sudija u VAR sobi. Oni nisu provjeravali ofsajd sigurno, a da li bi provjeravali da su svirali penal, to je drugo. Glavni sudija je odlučio da je dobro vidio, takva je bila postavka i on ima to pravo. VAR se nije mogao uključiti”, izjavio je Musa.

Amar Osim je također komentarisao ovo igranje rukom. “Lopta je izašla u aut, oni nisu zaustavili igru nego su samo nastavili dalje. Nisu gledali ništa, nema šanse”, izjavio je Osim na svoj prepoznatljiv način.

Ova odluka sudije ostat će upamćena kao jedan od kontroverznijih trenutaka na Evropskom prvenstvu. Igranje rukom Cucurelle, iako u nekim okolnostima može biti opravdano, svakako nije bilo prirodno. Osim je to slikovito opisao kao “prirodan položaj ruke, ali za revolveraša”.

Što će ova situacija značiti za dalji tok turnira, ostaje da se vidi. Njemačka će svakako ostati razočarana zbog propuštene prilike za pobjedu, dok je Španija izbjegla mogući poraz zbog nesmotrene odluke sudije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -