Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometMotta otpisao Federica Chiesu i stavio ga na transfer listu

Motta otpisao Federica Chiesu i stavio ga na transfer listu

Prema informacijama Fabrizija Romana, trener Juventusa, Thiago Motta, odlučio je da otpiše Federica Chiesu i stavi ga na transfer listu. Ova vijest sigurno će privući pažnju brojnih klubova, s obzirom da je Romano objavio i cijenu za koju Juventus traži za ovog 26-godišnjeg fudbalera.

Cijena koju je klub postavio za Chiesu iznosi samo 25 miliona eura, plus bonusi. S obzirom da mu ugovor ističe idućeg ljeta, klub želi da ga se riješi i zaradi nešto novca prije nego što on postane slobodan igrač. Juventus je spreman prodati Chiesu, s obzirom da on trenutno nije dio Mottinog plana za budućnost tima.

Federico Chiesa je stigao u Juventus 2020. godine iz Fiorentine i za ovaj klub je do sada odigrao 131 utakmicu. Tokom tog perioda, postigao je 32 gola i ostvario 23 asistencije. Prošle sezone je u 37 nastupa upisao deset pogodaka i tri asistencije.

Njegova sposobnost da postiže golove i kreira šanse za svoje saigrače privukla je pažnju klubova širom Evrope. Sada, sa povoljnom cijenom od samo 25 miliona eura, Chiesa je postao meta mnogih timova koji tragaju za pojačanjima.

Transfer tržište je veoma dinamično i konkurentno, tako da će biti zanimljivo vidjeti koji će klubovi pokazati interes za Chiesu. Juventus očekuje da će dobiti nekoliko ponuda i da će uskoro doći do dogovora oko transfera ovog talentiranog fudbalera.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -