Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometMikel Merino odaje počast ocu na isti način nakon postignutog gola

Mikel Merino odaje počast ocu na isti način nakon postignutog gola

Mikel Merino, fudbaler Osasune, iznenadio je sve kada je nakon postignutog gola protiv Bayerna Münchena proslavio na neobičan način – kruženjem oko korner-zastavice. Međutim, brzo je otkriven razlog za ovu neobičnu proslavu.

Naime, Merino je na taj način odavao počast svom ocu Angelu Merinu koji je prije 33 godine na istom stadionu i također za Osasunu proslavio svoj gol na isti način. Angel, koji je također bio fudbaler Osasune, postigao je pogodak protiv Stuttgarta u susretu 2. kola Kupa UEFA 1991. godine i proslavio ga kruženjem oko korner-zastavice.

Mikel je svoj gol postigao u 17. minuti utakmice protiv Bayerna Münchena, koja se igrala u sklopu 3. kola Kupa UEFA. Ova pobjeda 3:2 omogućila je Osasuni plasman u daljnje natjecanje, nakon što je prvi susret završio bez golova.

Zanimljivo je da je Mikel Merino na istom stadionu u Stuttgartu debitovao za špansku reprezentaciju. To se dogodilo u septembru 2020. godine, kada je u susretu Lige nacija protiv Njemačke ušao u igru u 57. minuti umjesto Sergija Busquetsa.

Ova gesta Mikelovog kruženja oko korner-zastavice ne samo da je privukla pažnju medija, već je i donijela sjećanja na uspješnu karijeru njegovog oca. Očito je da je ljubav prema fudbalu i poseban način proslave golova prešla s generacije na generaciju u porodici Merino.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -