Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaOtkriveno spomen-obilježje Cvijet Srebrenice u Rijeci: Povijest kao učiteljica života

Otkriveno spomen-obilježje Cvijet Srebrenice u Rijeci: Povijest kao učiteljica života

Pred Islamskim centrom u Rijeci otkriveno je spomen-obilježje Cvijet Srebrenice, znak sjećanja na ljude koji su bili žrtve genocida u Srebrenici. Ovu poruku mira, ljubavi i zajedništva zajedno su uputili muftija dr. Aziz Hasanović i riječki nadbiskup Mato Uzinić.

Muftija dr. Aziz Hasanović istakao je važnost ovog spomenika kao simbola koji nas podsjeća da se ne smijemo umoriti u promoviranju univerzalnih vrijednosti. Također je naglasio kako žrtve koje Cvijet Srebrenice simbolizira trebaju biti inspiracija za promicanje mira i ljubavi, te prenošenje istine mladima.

Nadbiskup Mato Uzinić, koji je nedavno posjetio Srebrenicu, također je poručio da se ne smijemo zaboraviti ono što se dogodilo i da povijest treba biti učiteljica života. On je istakao važnost da se sjećanje na Srebrenicu ne ograniči samo na jednu lokalnost, već da bude prisutno diljem svijeta.

Otkrivanje spomenika popraćeno je i okruglim stolom na temu “Od svjedočenja do rezolucije” na kojem su obuhvaćene knjige koje čuvaju sjećanja na Srebrenicu. Autori ovih knjiga, Esnefa Smajlović-Muhić i Ibrahim Bećirović, svjedoče o događajima i genocidu u Srebrenici kao podsjetnik da se povijest ne smije ponoviti.

Ovaj čin otkrivanja spomen-obilježja Cvijet Srebrenice u Rijeci ima za cilj preveniranje genocida diljem svijeta i širenje svijesti o važnosti mira, ljubavi i istine. On nas podsjeća na važnost učenja iz povijesti i prenošenja tih vrijednosti na nove generacije.

Spomen-obilježje Cvijet Srebrenice u Rijeci je simbol solidarnosti i zajedničke borbe protiv svih oblika mržnje i nasilja. On nam ne samo da podsjeća na žrtve, već nas i ohrabruje da se aktivno angažiramo u izgradnji bolje budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -