Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetPredsjednik Biden obećao ponovno pobijediti Trumpa u 2020. umjesto 2024.

Predsjednik Biden obećao ponovno pobijediti Trumpa u 2020. umjesto 2024.

Predsjednik Joe Biden je ponovno postao predmet medijske pažnje nakon što je napravio novi verbalni lapsus u petak. Na predizbornom skupu u petak, Biden je obećao da će pobijediti svog republikanskog rivala, bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, “opet 2020.” umjesto 2024. Nakon što je brzo ispravio grešku, Biden je rekao da će to učiniti “opet 2024.”

Ovaj gaf dolazi u vrijeme kada sve veći broj demokrata izražava zabrinutost zbog sposobnosti 81-godišnjeg predsjednika da služi drugi četverogodišnji mandat. Nedavno slab nastup na prvoj predsjedničkoj debati s Trumpom doveo je u pitanje Bidenovu sposobnost vođenja zemlje. Postoje pozivi da Biden razmotri svoje zdravlje i godine te eventualno odstupi s predsjedničke pozicije.

Neki demokrati tvrde da bi Bidenova ostavka omogućila stranci da se pripremi za predstojeće izbore i pronađe adekvatnog kandidata koji bi predvodio svoju stranku. Međutim, postoje i oni koji tvrde da je Bidenova trenutna pozicija stabilna i da bi promjena predsjednika u ovom trenutku bila politički rizik za demokrate.

Iako Bidenovi lapsusi dobijaju medijsku pažnju, oni ne bi trebali biti odlučujući faktor kod odlučivanja o njegovoj političkoj sposobnosti. Ipak, ova posljednja izjava podsjetila je mnoge na Bidenovu raniju nesmotrenost i izazvala daljnje sumnje u njegovu stručnost i sposobnost vođenja zemlje.

Naredni mjeseci će biti ključni za predsjednika Bidena i njegovu administraciju. Morat će se suočiti s kritikama, ali isto tako i pružiti uvjerljive dokaze da je sposoban voditi Sjedinjene Američke Države. Samo vrijeme će pokazati kako će se ova priča dalje razvijati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -