Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaCrna Gora traži da direktorica Agencije za sprečavanje korupcije vrati gotovo 60.000...

Crna Gora traži da direktorica Agencije za sprečavanje korupcije vrati gotovo 60.000 eura

Crna Gora je pokrenula postupak protiv Jelene Perović, direktorice Agencije za sprečavanje korupcije, tražeći povrat gotovo 60.000 eura. Kako pišu “Vijesti”, traži se da Perović vrati razliku između cijene po kojoj je dobila stan po povlašćenim uslovima i tržišne cijene te nekretnine.

Osnovni sud u Podgorici je zaključio glavnu raspravu u ovom sporu, a presuda se očekuje najkasnije za mjesec dana. U zapisniku sa glavne rasprave navodi se da je razlika između tržišne vrijednosti stana, utvrđene na dan 11. 1. 2018. godine, i iznosa koji je Perović uplatila iznosi 58.539,70 eura.

Spor je pokrenut nakon što je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) inicirala postupak protiv Perović. MANS je apelovao na instituciju Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa da u ime države zatraži naknadu štete zbog neispunjavanja obaveza prilikom kupovine stana po povoljnim uslovima.

Prema ugovoru o kupovini stana, Perović je trebala ostati na funkciji sudije pet godina, ali je prešla na čelo Agencije i prodala nekretninu.

Nedavno je specijalnim tužiocima podignuta optužnica protiv Perović zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj. Također se navodi da je Perović primila nenamjenska sredstva za prekovremeni rad i rad u radnoj grupi.

Presuda u ovom slučaju očekuje se uskoro, a Perović bi trebala vratiti iznos od gotovo 60.000 eura ukoliko se donese presuda u korist države Crne Gore.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -