Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaHapšenje naoružanog muškarca u centru Beograda

Hapšenje naoružanog muškarca u centru Beograda

Muškarac naoružan samostrijelom uhapšen je večeras nešto prije 19 sati u Sarajevskoj ulici u centru Beograda. U njegovom posjedu pronađeni su samostrijel, nož, čakija i nunčake. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova istražuju motiv za posjedovanje ovog hladnog oružja.

Ovo hapšenje podsjeća na nedavni teroristički napad ispred ambasade Izraela u kojem je povrijeđen žandarm zadužen za obezbjeđivanje objekta. Naime, samostrijela pronađenog kod uhapšenog muškarca slična je onoj koja je korištena u tom napadu.

Bezbjednosne službe su promptno reagovale na dojave građana i uspjele su brzo locirati i uhapsiti ovog muškarca. Sada je na pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova da provjere sve okolnosti i razloge zašto je on posjedovao ovo oružje.

Pripadnici MUP-a nastavit će sa provjerom, istraživanjem i ispitivanjem ove situacije kako bi utvrdili je li ovaj muškarac povezan sa terorističkim napadom na ambasadu Izraela ili je samo kupio oružje za vlastite namjere.

Sigurnost građana je na prvom mjestu i nadamo se da će istraga brzo dati odgovore na sva pitanja vezana za ovo hapšenje. Do tada, važno je ostati oprezan i prijaviti bilo kakve sumnjive aktivnosti nadležnim organima.

Činjenica da je ovakvo oružje pronađeno kod jedne osobe u centru Beograda izaziva zabrinutost i podsjeća nas na važnost jačanja sigurnosnih mjera kako bi se spriječili potencijalni teroristički napadi. Ovaj slučaj je podsjetnik da u svijetu u kojem živimo moramo biti oprezni i osigurati da naš grad bude bezbjedan za sve građane.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -